Psihologija

23 Feb, 2017

Fizičko zlostavljanje- čudni umovi

Generalna — Autor pemket30 @ 17:53

U poslednje vreme smo okruženi pričama o fizičkom zlostavljanju muškaraca nad ženama. Postoji i obrnuta situacija, ali u veoma maloj razmeri i o tome se ne piše baš mnogo. Neki bi rekli za takve muškarce da su "slabići", "papučari" ili im davali razne druge epitete. Suštinski jeste, da su oni mnogo slabije ličnosti od njihovih lepših polovina, ali tu postoji psihološki faktor. No u svakom slučaju, kako prepoznati psihopatu?

Ponekad taj prvi, pa i drugi i treći utisak ne odaju nikakve znake da imamo posla sa psipopatom ili sociopatom. Složiće se mnoge žene koje su prošle pakao, da su to itekako psihopate i sociopate. Uglavnom imamo posla sa veoma inteligentnim ljudima koji svoju pravu stranu pokazuju kada je već kasno da se druga osoba izvuče iz njihovih kandži. U mnogo slučajeva su to muškarci koje njihove lepše polovine neizmerno vole i veoma često, one same sebe krive za njegovo ponašanje, ali zapravo su veoma vešto ubeđene u to, bojeći se da ga ne izgube. Drage moje, neka ide, nije vredan, niti vas voli.

Sociopate imaju veoma veliki ego.  Vrlo su šarmantni. Sociopate vrlo često obmanjuju šarmom, nakon nekog vremena prelazi u manipulaciju. Sociopate su majstori u pretvaranju.Uvlače se pod kožu, a njihovi prijateji odbijaju da poveruju da je to samo maska kojom manipulišu. Nedostaje im empatije.

Psihopate, sa druge strane, laskaju. Reći će vam sve što želite da čujete, izvući će svaku nesigurnost iz vas i poigravaće se. Ubediće vas da volite iste stvari, pričaće žalopojke, jer voli da ga žalite. Psihopate vole da vas dovedu do tačke kada postajete opsesivne, zaljubljene, daju vam divan seks, a onda se povuku i počinju da se igraju igrice. To je period kada vam predstavljaju i druge ljude iz svog života na koje postajete ljubomorne. To može biti bivša devojka, prijatelj istog pola ili čak, poznata ličnost.

Sa druge strane, postoje psihički zlostavljači, ali o njima ćemo u sledećem postu.

Vaša, Dr. Pem


Komentari

  1. Tačno, i sama sam bila žrtva jednog...

    Autor Tamara — 23 Feb 2017, 23:16


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs